woningen hopman specials werkwijze quickscan over hopmanhuis contact

Over HopmanHuis

Als architect realiseer ik al jaren huizen voor de particuliere woningmarkt. Het leuke aan het ontwerpen van woningen is het directe en persoonlijke contact dat ontstaat met de opdrachtgever. Je bent bezig om iets te creëren wat voor je klant heel belangrijk is: een thuis. Ieder mens heeft andere voorkeuren, leefpatronen, hobby's en ga zo maar door. Daarom vind ik het ook belangrijk om uitsluitend maatwerk te leveren. Ik wil dat mijn werk zo goed mogelijk aansluit op de woonwensen van de opdrachtgever.

Bij het ontwerpen van een woning streef ik er samen met mijn team naar iedere plek in het huis een eigen identiteit te geven. De opdrachtgever bepaalt zelf de waarde die ze geeft aan de verschillende plekken. Voor sommigen is de keuken dé centrale plek in huis. Anderen hechten meer waarde aan de woonkamer of de slaapverdieping. Maar ook seizoensgebonden voorkeuren zoals de wens om aan een grote eettafel in de tuin te zitten of ’s winters gezellig om de haard, zijn belangrijke zaken bij het ontwerpen van het ideale woonhuis.

Als ik eenmaal weet wat de wensen zijn en waar de prioriteiten liggen, componeer ik alles tot een samenhangend geheel. Ik streef er naar om in de woning meerdere 'routes' te creëren. Het mooiste is het als er meerdere mogelijkheden zijn om een plek in het huis te bereiken. Daarnaast vind ik materiaal gebruik essentieel. Met stevige plattegronden en grafisch gebalanceerde gevels die versterkt worden door een verfijnde detaillering krijgt iedere woning een exclusief karakter. Zorgvuldig gekozen materiaal en een goede bewaking tijdens de bouwuitvoering zijn in hoge mate bepalend voor de kwaliteit van een Hopmanhuis."